Hemen hemen hepiniz “Seni zorlamayan şey, seni değiştirmez” cümlesini bir yerlerden duyduk ve bu özellikle egzersiz söz konusu olduğu zaman doğrudur.

İstediğiniz sonuçları göremiyorsanız, antrenman yoğunluğunu artırmanın zamanı gelmiş olabilir! işte antrenmanınızı daha zor hale getirmenin 3 yolu:

  1. Pliyometrik egzersizler yapın

Vücut ağırlığınız ile yaptığınız egzersizlere sıçramalar veya patlayıcı pliyometrik hareketler eklemek işinizi zorlaştıracaktır. Pliyometrik antrenman, çevikliği, reaksiyon süresini ve atletik performansı iyileştirmektedir. Eğer bir lunge ile zorlanmıyorsanız, onu bir dizi sıçrama hamlesi ile destekleyin. Squatları kolay yapıyorsanız, egzersizi box sıçramaları ile ileri aşamaya taşıyın! 

  1. Antrenmanınızı yavaşlatın

Tempo antrenmanı olarak da bilinen 3:0:3 yöntemini kullanmayı deneyin. Hareketi yaparken aşağı yönde 3 sayıda yaptığınız hareketi, en dipte beklemeden 3 sayıda yukarı çıkmaya çalışın. Antrenmanlarda ekstra ağırlıklar kullanıp kullanmamak size kalmış (chest press veya barbell squat gibi hareketlerde)! Ancak hareketleri daha yavaş yapmak, kastaki gerilimi artırır, yavaş kasılan kas fibrillerinin aktive olmasına yardımcı olur. Ki bunun bize ne faydası var? Bu durum, kişinin dayanıklılığını artırır, daha az yorgun hissedebilirsiniz hareketi ne kadar yavaş yaparsanız, kas miktarınız o ölçüde artar, gücünüz ikiye katlanır! 

  1. Stabilizasyonu azaltın

Antrenman yaptığınız yüzey ne kadar az stabil olursa, hareketi gerçekleştirmenizi sağlamak için core ve tüm vücut kaslarınız o oranda fazla çalışacaktır. Çalışan kas sayınız artar Zemini nasıl hareketli hale getiririz? Bir veya iki ayağınızla bir boşu topu üzerinde çömelmeyi deneyebilirsiniz. Veya şınav çekerken avuçlarınızın altına bir çift sağlık topu yerleştirebilirsiniz. Hayat bu şekilde çok daha zor hale gelecek, göreceksiniz!

Sağlıklı günler dileriz  

Görüşmek üzere,

Health Co. Fitness & Nutrition, PT Stüdyo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir